игри в дома

Начало | игри в дома | Ако нямате Лего, стройте си интересни неща с паста

Ако нямате Лего, стройте си интересни неща с паста

Аз детето | 2020-02-17

Ако нямате Лего, стройте си интересни неща с паста

Обичате ли да си хапвате спагети и макарони? Сладки или солени? А обичате ли да си играете с Лего или други подобни конструктори и да строите всякакви невероятни неща? Сигурни сме, че и на двата въпроса отговаряте положително, защото всички деца обичат тези неща. Но най-вероятно също се чудите какво общо имат двете – много просто, ако сте изгубили повечето части от конструктора си или пък той вече не ви е чак толкова забавен ви предлагаме нещо много интересно. Вземете няколко вида различна паста – спагети и макарони с различна форма, разбира се сурови, както и малко пластилин.

И какво да правим сега с това нещо? Ами не се ли досещате вече... С помощта на различните форми паста можете да направите невероятни фигури, много интересни и такива, каквито никой досега не е виждал. Дори и с Легото не можете да направите такива. Само дайте свобода на въображението си. Закрепвайте частите на вашата конструкция с малки топчета пластилин. Знаем, че сега тази идея ви звучи странно, но само опитайте и ще видите, че няма да можете да се откъснете от тази игра. Толкова е забавна, а защо не опитате да включите и останалите членове на семейството в нея. На бас, че дори и на тях ще им хареса!

Накрая можете да си правите състезания за най-красива конструкция, за най-шантава, за най-точна от определена картинка или пък за най-бързо направена. Страхотно семейно забавление. Накрая ви разкриваме и една малка тайна – този вид игра развива отлично така наречената фина моторика. И да – тя е важна за всеки човек на земята!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град