сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Ако са ви свършили водните боички, можете да си направите и самички

Ако са ви свършили водните боички, можете да си направите и самички

Аз детето | 2020-04-22

Ако са ви свършили водните боички, можете да си направите и самички

Обичате ли да рисувате? Нашите наблюдения са, че освен това много ви и бива, имате огромен талант. Сигурно вече сте опитали и всякакви техники за рисуване, както и материали. А знаете ли, че най-добрите художници всъщност рисуват с бои, които сами са си направили. Използвайки само няколко продукта, повечето от които вече трябва да имате в кухнята, можете да си направите прекрасни, красиви и с много ярки цветове водни боички. Ние също ги опитахме и много ги харесахме, защото те издържат по-дълго и са с по-ярки цветове, освен това и изсъхват по-бързо.

Особено подходящи са за тези от вас, които рисуват всеки ден и за тези от вас, които точно в момента са им свършили, но никой от родителите не иска да ходи до книжарница или друго подобно място, за да ви купи! Но пък със сигурност скоро ще им се наложи да ходят до хранителен магазин, така че можете да им поръчате ето тези неща и да си направите сами водни боички. Освен че ще са по-ярки и по-красиви ще сте ги направили от нулата сами! Представяте ли си?

За да си направите тези готини боички ще ви трябват:

  • 4 супени лъжици сода
  • 2 супени лъжици оцет
  • половин чаена лъжица царевичен сироп или пък смесени в чаша 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица вода
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • течни оцветители за храна
  • силиконова форма за мъфини или форма за ледени кубчета
  • клечки за зъби

Правят се много лесно:

В голяма купа смесете содата за хляб и оцета. Трябва да е наистина голяма, защото ще образуват химическа реакция и може да се надигнат балончета и пяна, а не искате да изцапате всичко. Оставете ги така да се успокоят, скоро балончетата ще спрат да излизат и пяната ще спадне. Разбира се тук е много важно да пазите ръцете си. Такова количество не трябва да ви навреди, но все пак ги пазете.

Докато чакате сместа да утихне можете и да наблюдавате, интересно е. След като това е станало добавете сиропа и царевичното нишесте (или меда с водата и царевичното нишесте). Разбъркайте добре, докато нишестето се разтвори напълно. След това разпределете така получената гъста течност във формата за мъфини или за лед. Остава само да добавите и малко цвят. Цветовете определете сами, както и нюансите, но помнете, че колкото повече капки оцветител слагате – толкова по-тъмен ще е цветът. Лично ние сложихме по шест в гъстата течност и станаха прекрасни ярки и красиви цветове.

Капвате колкото капки от различните цветове решите и ги разбъркайте леко с клечка за зъби. Запомнете, че за всеки цвят трябва отделна клечка, за да не се смесят.

След като направите това следва най-трудната част: чакането. Вашите боички трябва да изсъхнат. В зависимост от времето и температурата това може да отнеме един или два дни. Вярно, много се чака, но пък ако знаете после какви рисунки стават...

Е, това е всичко. Вече си имате страхотни домашни бои, като най-великите художници.



Коментари
1 коментар

Бела , ,

Публикувано на 30.06.2021

готино

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град