сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Хартиени лалета направи и дома си украси!

Хартиени лалета направи и дома си украси!

Аз детето | 2020-03-27

Хартиени лалета направи и дома си украси!

Пролетта идва и независимо от нашето положение цветята и дърветата вече цъфтят, а скоро всичко ще ухае и ще бъде приятно. Дори и само от балкона пак ще можем да усетим красотата на пролетта. Но докато това стане ви предлагаме още сега да внесете пролетното настроение у дома с едни много лесни, но много интересни и красиви лалета от хартия. Тази идея е не само за най-големите творци от вас. Всички могат да си направят по едно, две или повече лалета, защото са забавни, лесни и красиви. Наистина накрая стават толкова хубави, че понякога е трудно да повярвате, че сте ги направили сами.

Така че.... за едно лале ще ви трябват:

  • лист A4 със зелен цвят
  • лист с друг цвят, най-добре ще е ако имате от онези квадратни листчета за бележки
  • обикновено канцеларско сухо лепило
  • ножица
  • линия
  • молив

Ето и как точно да го сътворите!

Първо вземете цветното квадратно листче. Ако нямате точно такова, можете да сгънете голям лист цветна хартия, първо на две по средата, после на още две по средата и после на още две. След това да изрежете по последната направена сгъвка и готово. Ще имате няколко цветни квадрата.

След това взимате един цветен квадрат и поставяте линията по средата. Правите една линия с молив! После поставяте линията така, че като направите пак линия да пресече първата. След което пак поставяте линията така, че да свързва двата противоположни края на квадрата и пак чертаете. Правите същото и с другите два края. Така накрая ще имате 4 линии, които се пресичат по средата. Това е ефектът!

После с ножицата трябва да направите малък разрез по всяка линия, но само до средата където се пресичат! След това е лесно! Мажете едната част от отрязаното с лепило, а другата залепвате над нея. Така правите с всеки две части и веднага ще видите как се получава лалето. За по-ясно вижте и картинката!

Сега е време и за стеблото! От зеления лист отрежете два правоъгълника с ширина около два пръста! Тях оставете за малко по-късно, а останалата част от листа навийте на тънко и стегнато руло! Като ще е хубаво първо да мажете целия лист с лепило, за да се залепи по-добре. След това направете няколко малки разреза в горната част на рулото и леко ги огънете. Така ще имате чудесна основа, която да намажете с лепило и отгоре да залепите цветчето на лалето.

Помните ли другите два правоъгълника? От тях направете листа, като ги сложите един върху друг и ги сгънете по средата. След това отрежете ръбовете отгоре и отдолу, така че да получите нещо като полукръг. След това разгънете и намажете с лепило точно на сгъвката. После пак леко сгънете, но при сгъването поставете и стеблото от едната и след това и от другата страна.

Готово е! Стана невероятно лале, нали?

Снимки: http://krokotak.com/

Опитайте и още интересни цветни проекти:
Красиви зюмбюли от хартия за приятно пролетно настроение
С хартия и старание истински красиво цвете сътвори
Поканете пролетта с тези интересни цветя
Красиви пролетни цветя с киригами



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град