играчки

Начало | играчки | Изперете безценните си плюшени играчки и ги запазете цели

Изперете безценните си плюшени играчки и ги запазете цели

Аз детето | 2019-10-10

Изперете безценните си плюшени играчки и ги запазете цели

Не ви ли се струва, че плюшеното ви мече (коте, куче или някакво друго странно същество) е малко мръсно. Все пак, когато го получихте беше бяло, а пък сега е сивкаво. О, никога не е било бяло! Добре, ама със сигурност цветът му беше една идея по-светъл отколкото е в момента, а със сигурност миришеше малко по-хубаво. Кога за последно къпахте клетото същество? Никога? Нищо чудно тогава, че е в такова състояние! Представете си на какво щяхте да приличате вие! Не е ли вече време да предложите една хубава баня на плюшковците си? Знаете ли после какви красиви и мекички ще бъдат... Ще станат като чисто нови и ако не сте сигурни точно как се прави това, ето ви няколко простички съвета от нас.

Първо най-лесно ще бъде естествено да им направите един тест като на космонавти от НАСА и просто да ги пуснете в пералнята. За да ги запазите цели обаче е хубаво не просто да ги набухате вътре и да ги пуснете да се въртят. Първо запомнете, че ще е хубаво да ги сложите в чанта за пране на деликатни тъкани. Има такива и не са никак скъпи, по форма са различни, но каквато и да намерите ще свърши работа. Важното е да е с дупки, за да се изперат. Тези чудесии са малко малки, но пък могат да се използват повече от веднъж, а и колко пък плюшени играчки да имате....

След като сте ги сложили в тази специална чанта, можете да ги сложите и в пералнята. Благодарение на нея те ще останат такива каквито ги познавате и след като ги извадите, само дето ще са малко по-чисти и ще миришат хубаво. Преди обаче да оставите да се повъртят, запомнете, че е хубаво да ги пуснете да се перат със студена вода. Може би мама или някой по-голям ще ви помогне с нагласяването на бутоните на пералнята. Другата важна стъпка е да ги пуснете на най-деликатната програма, всяка пералня има такава – за деликатни тъкани като коприна. Обикновено на нея просто си пише „delicate“ или пък има картинка на пеперуда. Третото и най-важно нещо е разбира се препаратът или прахът за пране или капсулата. Те задължително трябва да са за цветно пране, защото иначе играчките могат да пуснат и да се боядисат една друга. Резултатът след това може и да е хубав, но може и да не е. Омекотител няма нужда да слагате, защото вече всички препарати си миришат хубаво и си имат добавен такъв към тях.

Това е! Сега пускате и чакате да се извъртят едно хубаво, а когато е готово просто ги вадите и ги простирате. Внимавайте обаче и при простирането – ушите на заека може и да изглеждат като добър вариант, ама внимавайте, когато го провисвате с щипки, защото може и да се скъсат. Най-добре е по възможност просто да закрепите играчките на парапет или нещо такова и да изсъхнат така. Ако все пак ще трябва да ги овесите на простора, по-добре ги захванете за краката, те обикновено са зашити по-здраво от всички други части и ще издържат. Казваме ви това от личен опит!

Накрая запомнете, че ако играчката ви свири или издава звуци е добре да махнете устройството, защото когато изсъхне може, но може и да не издава повече тези звуци. Ако пък не може, то тогава забравете за пералнята. Просто изтъркайте хубаво играчката с мокри кърпички за ръце. По-трудоемко е, но пък после ще продължи сладко да ви говори.

Колкото до прането на ръка – прави се почти същото като с пералнята, само внимавайте да не ги натискате много, но помнете, че е и доста по-трудно и бавно, така че просто им направете космонавтска тренировка и това е. След като си повисят на простора и изсъхнат, ще бъдат чудни – меки и красиви, сякаш сте ги купили ей сега, а не преди 5 години!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град