Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Какво са Minecraft Realms и как можете и вие да си направите такова

Какво са Minecraft Realms и как можете и вие да си направите такова

Аз детето | 2021-01-13

Какво са Minecraft Realms и как можете и вие да си направите такова

Няма как да не сте чували за прочутите Minecraft Realms, но не сте сигурни какво са те? Ако през последните няколко години сте имали повече от случаен интерес към играта с Крийпъри и изграждане на замъци от блокове, има вероятност да сте направили и поне един сървър за себе си и приятелите си. Е, Minecraft Realms премахва цялата тази работа със сървърите и ви дава лесен начин да поканите хората в собствения си свят на Minecraft.

Във вашето царство (Realm на български означава това) има място за до десет души и няма да се притеснявате за безопасността, тъй като те са частни за вас и хората, които каните. Minecraft Realms изисква абонамент, но само играчът, който създава Realm, ще се нуждае от него – приятелите могат да се присъединят безплатно. Това е чудесен вариант, ако търсите безопасна среда за по-малки играчи, които сега се запознават с тази игра, която очевидно ще е популярна още дълго време. Активирана е и кръстосана игра, макар и не между Java и Bedrock Edition.

Единственият истински недостатък е, че най-добрите модове на Minecraft не могат да се използват с Minecraft Realms. Но пък царствата са онлайн 24/7, което означава, че хостът няма нужда да бъде там, преди другите да могат да се присъединят и да играят. Така че, ако искате да знаете всичко за Minecraft Realms и как да го създадете, прочетете по-долу.

Колко струват?

Има две версии на Minecraft Realms, които по същество са основна версия и луксозен пакет. Както можете да очаквате, по-скъпият има повече предимства. Основната версия струва £3,29 (6,43 лева) на месец и това ви позволява да създадете царство за максимум двама играчи плюс вас, които ще останат постоянно онлайн. По-скъпата версия, Realms Plus, струва £6,69 (14 лева) и позволява до 10 играчи плюс вас. Тази версия също ви дава безплатен достъп до над 50 пакета, който включва миниигри, карти и скинове. Получавате и 30-дневна безплатна пробна версия на Realms Plus, така че тя идва с безплатен месец.

Най-хубаво е да си правите едномесечен абонамент, защото можете да го спрете по всяко време, особено ако опитвате за първи път, защото винаги има възможност да не ви харесва.

Как се правят?

След като решите кой абонамент за Realms искате, е време да започнете да го настройвате. Можете да направите това, като отворите играта (очевидно), след това щракнете върху Play, Create New и накрая New Realm. Оттук нататък вие създавате царството, както бихте създали нещо друго в Minecraft, като отнема толкова време, колкото искате да усъвършенствате своя малък свят.

След като е готово, ще трябва да дадете име на царството и да изберете размера на царството си. След това ще бъдете подканени да поканите играчи да се присъединят с линк. Ако искате да поканите още играчи по-късно, можете да намерите връзката за покана в менюто Настройки.

Как да замените своя свят в Minecraft Realms?

Замяната на свят в Minecraft Realms е буквално толкова лесна, колкото натискането на бутон. Кой бутон? Бутонът „Replace World“ в менюто Realms, разбира се. Това ви позволява да качите предишно изтегления свят. Можете също така да натиснете бутона Realms Backup, който ще извади всеки от предишните ви архиви и ще ви даде възможност да ги възстановите. Този списък се доставя и с времеви клейма, така че е доста удобен и лесен за навигация.

Има и бутон Reset Realm, който ви позволява да създадете ново царство от нулата, за да замените текущото си.

Каква е разликата между Realm и сървър?

Както при повечето неща в живота, голямата разлика е в парите. Както казахме по-горе, Minecraft Realms струва пари. Сървърите са безплатни. Друга разлика е, че Realms винаги ще бъдат онлайн, независимо дали създателят е или не, но Realms имат по-строги ограничения за броя на хората, които могат да участват.

И това е всичко, което трябва да знаете за Minecraft Realms. Сега, когато говорите за Minecraft, можете да бъдете във вашето царство.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град