любими герои

Начало | любими герои | Няколко неочаквани подробности след които любимите ви Дисни филми няма да са същите

Няколко неочаквани подробности след които любимите ви Дисни филми няма да са същите

Аз детето | 2022-02-24

Няколко неочаквани подробности след които любимите ви Дисни филми няма да са същите

Филмите на Дисни, независимо дали са анимационни или игрални, винаги са невероятно интересни и особено приключенски. Те развинтват въображението ни до краен предел, карат ни да се смеем и вълнуваме и да ги гледаме отново и отново. Такива филми винаги ни поднасят приказни светове, които са не само вълнуващи и красиви, но и всеки герой в тях има своята невероятна история пълна с приключения и магия, но... Мислите си, че познавате Елза или знаете всичко за Малката русалка... Е, сега ще ви изненадаме, защото се оказва, че тези две героини имат неразривна връзка помежду си. Как ли? Четете и ще разберете няколко интересни подробности за любимите си Дисни филми.

Херкулес е прачичо на Ариел

Според сюжета на анимационния филм за Ариел, тя е дъщеря на цар Тритон, а Херкулес е син на Зевс. Цар Тритон е син на Посейдон, който според гръцката митология е брат на Зевс. Това прави Херкулес и Ариел близки роднини.

Любимата приказка на Бел е „Аладин“

„Любимата ми книга е за далечна земя, за битки с мечове, заклинания и маскиран принц. Героинята среща красивия принц, но открива кой всъщност е той, само в края”, пее Бел в един момент от филмчето. Всичко това много напомня описанието на Аладин: в началото той спасява принцеса Жасмин от охраната на пазара, а след това с помощта на магия Духът от лампата скрива неговия беден произход под маската на принц.

Майката на Анди е истинската собственичка на Джеси

Шапката на Анди в първия филм изглежда точно като шапката на куклата на Джеси от филма „Играта на играчките 2“. Освен това първата собственичка на куклата носи същата шапка. Но как Анди се е сдобил с тази шапка? Най-вероятно госпожа Дейвис, майката на Анди, е дала тази шапка на сина си. А това означава, че майката на главния герой на „Играта на играчките“ е първият собственик на Джеси.

Джейн от „Тарзан“ е внучка на Красавицата и звярът

Освен че Джейн прилича доста на Бел, и двете обичат жълто и знаят как да намерят език с „лоши“ момчета. Джейн проявява същата доброта и търпение към Тарзан, както и Бел към звяра. Все още не вярвате, че е така? Чаеният комплект, който Джейн носи в експедицията, е същият като този от „Красавицата и звярът“.

Елза всъщност е лошия герой в историята на „Замръзналото кралство“

Според сюжета Елза изпълнява песен, намразвайки всички хора, когато разбират, че докосването ѝ е способно да замрази всичко наоколо. Сега вече няма нужда да го крие, така че не се страхува от самотата и създава възхитителен замък от сняг и лед, пеейки „Let it go“. Първоначално обаче се предполагаше, че композицията ще прозвучи при други обстоятелства. Ето какво казва Кристен Андерсън-Лопес, един от режисьорите: „Елза всъщност е лошият герой, който в крайна сметка е спасен от обичта на сестра си.“



Коментари
4 коментара

Марина Тошева , 22 г.,

Публикувано на 22.12.2019

Елза и Анна ме кефят много

Александра Найденова, 10 г.,

Публикувано на 24.12.2019

Много интересни факти.

???? ???????, 11 г.,

Публикувано на 23.02.2022

Как тека елза вобще не е лоша дори е по-хубава от прибързаната и лакома Анна!

???? ???????, 11 г.,

Публикувано на 10.03.2022

Защо аз като на пиша някой коментар всички както си пишат коментари щом видят моя коментар млъкват? Тека също се пиша и с други имена на коментарите те са "Елза !!!!!!!!!!!!" "А" "А..." и "???? ???????" зад тези вапросителни са скрити следните думи: "Елза Арендел" можеби сте среща ли тези имена на коментарите :) ! Редакцията може ли да ми обесни това ``Защо аз като на пиша някой коментар всички както си пишат коментари щом видят моя коментар млъкват?,,?
От редакцията: Вероятно само така ви се струва, защото преди коментарите да се публикуват, се преглеждат от редакцията, за да се осигури безопасността на децата в съответствие с правилата. Поради тази причина някои коментари може да са написани например днес, а да излязат чак утре.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град