игри за навън

Начало | игри за навън | Посрещнете есента подобаващо с няколко весели занимания

Посрещнете есента подобаващо с няколко весели занимания

Аз детето | 2019-09-27

Посрещнете есента подобаващо с няколко весели занимания

Прохладното, но и слънчево есенно време, което се очертава този уикенд ще е много приятно за игра! Така че какво чакате – напишете домашните си още сега и кажете на семейството, че ще се забавлявате в красивото и приятно време навън. Наслаждавайте се на всичко, което есента ще ви предложи, още сега! Иначе ще изпуснете много, слънцето през есента е не по-малко хубаво и топло от това през лятото, а пък за красотата на шарените листа сте съвсем наясно. Но какво толкова може да се прави, когато няма море и плаж или пък не ви пускат на открит басейн? О, толкова много неща! Ето само няколко весели идеи от нас, които няма как да не ви харесат!

Време е за ябълки или други есенни дарове

Няма нищо по-интересно от това през есента да съберете малко от даровете ѝ. Сочни ябълки, вкусни орехи и апетитно грозде – защо не помогнете на баба и дядо на село да ги приберат. Много е интересно и забавно, а пък и без съмнение след това ще ви приготвят някоя вкуснотия от плодовете. А дори да ги ядете така също е много вкусно и полезно. Да не споменаваме и факта, че някак си, свежите орехи, грозде и други есенни плодове са много по-вкусни от останалите. Ако пък нямате село, просто си наберете малко ябълки или орехи от дърветата около блока, стига да не оберете всичко сме убедени, че никой няма да има нищо против.

Порадвайте се на листата

Лесна и проста идея, която всеки знае, но често забравяме. Есенните листа сами по себе си са си чисто забавление. Излезте навън, съберете ги на купчинка и просто скачайте върху нея. С крака ако е малка или направо се хвърляйте отгоре ако сте събрали повече. Звучи странно, но всъщност е много приятно и весело. А за тези от вас, които все пак не са настроени толкова екстремно предлагаме да се забавлявате и с този интересен лабиринт от есенни листа.

Насладете се

Да си стоиш спокойно и да наблюдаваш красотата и цвета на есента, птичките, които се приготвят да си тръгват или пък синигерчетата, които остават и си хапват семена от шишарки и други дървета – всичко това носи такава интересна наслада и успокоение, дори и на тези, които не са чак такива големи любители на природата.

Снимайте

В продължение на това, което вече казахме, защо не снимате цялата тази красота. Ще се получат уникални снимки, които с гордост можете да публикувате в интернет. Все пак всички правим това, но ако снимките са на есента ще е още по-хубаво, вместо стандартните селфита и други подобни.

Изкачете се на дърво

Забавно е само по себе си, а пък през есента е още по-интересно! Това, което можем да ви кажем по въпроса.

Отидете на фестивал

През есента също се организират много неща – научни фестивали, литературни фестивали, музикални и още какво ли не. Просто потърсете за вашия град и ще намерите! Дори и да не се интересувате от наука или пък да не харесвате съвсем стила музика, хванете за ръка приятел и отидете заедно. Ще видите колко забавно може да бъде в подходящата компания! Ако пък случайно няма такова нещо – организирайте си сами. Пуснете си музика, отидете на кино или дори си изгответе кратки презентации на тема любими животни или нещо подобно. Ще бъде още по-забавно.

Излезте и рисувайте

Есента е най-подходящото време в което да рисувате това, което виждате навън! Дори и да не ви бива чак толкова в изобразителното изкуство – опитайте, ще се забавлявате много.

Снимки: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град