игри за навън

Начало | игри за навън | Предложения за незабравими пролетно фотографски проекти

Предложения за незабравими пролетно фотографски проекти

Аз детето | 2021-04-12

Предложения за незабравими пролетно фотографски проекти

Всяко малко и малко по-голямо дете знае, че пролетното време означава повече свободно време и повече игри навън. Щом стане по-топло и слънчево, значи е по-хубаво да прекарвате повече време навън. Да откривате нови неща, да изпитвате нови усещания да откривате нови любими хобита и дейности. Може би вече сте си измислили куп работи, които искате да правите, но покрай училище и всички други задължения не ви е стигало времето. За този случай сме ви подготвили една чудесна идея, която да ви помогне да изкарате ваканцията весело и без скука!

Това за което говорим се нарича фотография. Тя е един необятен и интересен свят, който просто те запленява. Фотографията е забавна, любопитна и интересна, а и кой знае – може да откриете, че точно това е нещото за вас. Така че ако искате да навлезете в света на фотографията, ето и най-готините проекти, с които да започнете. Изберете си един или направете всичките – няма да съжалявате за прекараното време!

Смешни селфита

Разбира се, като най-модерно течение, ако можем така да кажем, ще започнем със селфитата. Всички ги правим, всички се снимаме сами понякога или пък искаме просто една забавна снимка с приятели, на която да присъстваме и ние. Селфитата всъщност са готини, ако не прекаляваме с тях. Още по-интересни могат да станат ако си направите фотосесия със смешни селфита. Правете смешни физиономии или пък си инсталирайте приложение, с което можете да редактирате селфитата по смешен начин, има безброй такива. А ние сме сигурни, че ще прекарате безброй забавни часове с този проект. Накрая можете дори и да принтирате част от снимките и да си направите забавен селфи-колаж с приятели, ще ви остане за спомен!

Фотографско състезание по цветове

Второто ни предложение включва в себе си две любими неща на всяко дете: игри и състезание. Всеки обича това – признайте си! Много ще е весело, ако някой път се съберете с приятели и си организирате такова състезание. Как? Много просто – изберете един цвят, например зелен и след това се огледайте и разходете наблизо, снимайте всичко зелено, което ви се струва интересно и се изпречи на пътя ви. След това разгледайте взаимно снимките си и гласувайте коя е най-хубавата. Уверяваме ви, ще има истински шедьоври сред тях и много интересни попадения.

Плюшена играчка на приключение

Знаете ли, че най-известните професионални фотографи в света правят такова нещо. Вземете любимата си плюшена играчка и я изведете на приключение навън – снимайте я в парка, качена на дърво или пък как си почива и пие нещо разхладително. За да изглежда истинско, просто трябва да я снимате отблизо и леко отдолу. Снимките стават приказни!

Направете си фотопъзели

Снимайте някой хубав пейзаж, цвете дори. Нещо красиво. Принтирайте го на картон и го нарежете на части като пъзел. Готово – вече имате пъзел, направен от самите вас. Можете да го подарите на приятел, който обича да реди пъзели. Страшно ще му хареса.

Като истински фотограф

Често професионалните фотографи редактират и „пипват“ снимките си тук-там, за да изглеждат още по-красиви и фантастични. Опитайте и вие с някоя програма за обработка на снимки и се гмурнете в света на редактирането. Има много готини функции за разучаване.

Както сами видяхте, фотографията не е просто снимане, тя може да се превърне в приятно хоби и игра. Помислете и за още забавни идеи свързани със снимането и няма да усетите скука никога!

Вижте още:
Радостина Тодорова: Трябва да търсиш и виждаш красивото и просто да снимаш след



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град