сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Превърни боядисването на яйца в истинска игра с тези оригинални идеи

Превърни боядисването на яйца в истинска игра с тези оригинални идеи

Аз детето | 2020-04-16

Превърни боядисването на яйца в истинска игра с тези оригинални идеи

Без съмнение най-най-любимото нещо от великденските празници на всеки един от нас, не е нито почивката (макар че тя е един приятен бонус), нито целодневното хапване на козунаци. Досещате ли се кое е? Разбира се, че това е боядисването на яйца. Какво по-забавно можете да направите през деня преди Великден... При това боядисването на яйца може лесно да се превърне в цяла игра! Далеч от готовите бои в магазина, които разтваряте във вода, има още куп забавни и интересни начини. Сега ще споделим с вас някои от тях и ви съветваме да ги опитате всичките. С тях не само ще направите най-красивите яйца на които всеки ще се възхити, но и ще имате чувството, че сте си играли цял ден!

Яйца с появяващи се рисунки

За по-малките от вас това ще си е цяла магическа игра, но и на по-големите определено би им харесало. Можете дори да се преструвате пред възрастните, че правите фокус или пък да се забавлявате сами. Каквото и да изберете, тази техника на рисуване несъмнено ще ви хареса. За целта ще ви трябват твърдо сварени яйца с бели черупки, както и разбира се любимите ви бои за яйца, а също и свещ! Няма как да не сте чували за рисуването на яйца с восък! Знаете ли обаче, че то може да стане истински вълшебно ако го направите по малко по-различен начин. С помощта на свещта (най-добре да си вземете права обикновена бяла свещ) натискайте върху черупката, естествено внимавайте да не я счупите и нарисувайте някаква картинка. Може да са просто стилизирани формички или пък защо не цветя, звездички, каквото ви харесва. След това съвсем леко с ръка избършете излишния восък. И ако си мислите, ама то нищо не се получи, не бързайте. Ето тук се крие и магията. Сега оцветете яйцето с любимата си боя. Независимо дали е седефена, течна, на прах. Просто оцветете яйцето според инструкциите и... каква изненада, рисунката, която досега не виждахте се появява. Колко интересно е това! Както ви казахме така можете да направите и цял великденски фокус.

Апликации

Апликациите върху великденски яйца също са много забавни. Независимо дали става въпрос за комплект с готови картинки или пък с гореща вода, боя и салфетки. Който и начин да изберете имате гаранция, че вашите яйца няма да са като на никой друг, защото апликациите се правят с обилна доза от вашето въображение. И са много интересни.

Рисувай с писалка за декорация

Знаехте ли, че има такова чудо като писалки за декорация на храна? Ние разбрахме съвсем наскоро и сме очаровани от тях. Намират се в по-големите книжарници и не са чак толкова скъпи. Но пък имат всякакви цветове и са безопасни за рисуване върху храни. Така че с тях сварените ви яйца ще станат уникални. По-интересно и не чак толкова трудно е да рисуваш директно върху яйцата. Цветя, пиленца или цели картинки. Много е забавно и гарантираме, че никой друг няма да направи такива прекрасни яйца като вашите.

Артистични пръски

Кой е казал, че с най-обикновените бои за яйца не можете да направите нещо по-необикновено и оригинално. Това че на опаковката пише да топите яйцата в боята невинаги значи, че не можете да опитате нещо друго. Ето това си мислехме, когато опитахме този метод и учудващо дори и за нас се получи. Разтворете боята на прах както пише на опаковката, но след това вместо в буркан или чаша сипете всеки цвят в пръскалка за вода. Можете да направите няколко такива едновременно или ако имате само една да оцветявате яйцата с единия цвят, после с другия само с една пръскалка. Поставете яйцата в картончето поставка, с което сте ги купили, като преди това ги сварите разбира се. После сипете боята в пръскалката и пръскайте по тях. Повечето такива имат дори контролиране на струята, по-едри капки или по-дребни. Опитайте с всичко и пръскайте с всички цветове. Накрая резултатът ще ви изненада – яйцата се получават интересно и шарено красиви!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град