афиш

Начало | афиш | Програмата на летния фестивал „Опера и балет на открито“ – Белоградчишки скали включва и интересни събития за деца

Програмата на летния фестивал „Опера и балет на открито“ – Белоградчишки скали включва и интересни събития за деца

Аз детето | 2020-08-20

Програмата на летния фестивал „Опера и балет на открито“ – Белоградчишки скали включва и интересни събития за деца

Оперен концерт и детски представления са включени в програмата на летния фестивал „Опера и балет на открито“ – Белоградчишки скали, който ще се проведе за пета поредна година, информират от община Белоградчик. Заради епидемичната обстановка тази година фестивалът ще се проведе в три поредни дни от 21 до 23 август в летния театър на Белоградчик. Оперният концерт е предвиден за 21 август и е посветен на 170-ата годишнина от Белоградчишкото въстание.

Ден по-късно ще се играе постановката „Вълшебната флейта“ от В. А. Моцарт, адаптирана версия за деца, а в последният ден – детския спектакъл „Трите прасенца“ от Ал. Райчев.

Фестивалът „Опера на върховете“ – Белоградчишки скали се провежда за пета поредна година по идея на режисьора Пламен Карталов. За първи път спектаклите ще се играят в летния театър, досега те се провеждаха в първия двор на крепостта в Белоградчик в рамките на седмица.

Прочетете още:
Десет интересни факта за Белоградчишките скали



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град