важните неща

Начало | важните неща | Просто подскачаш високо и почваш да летиш

Просто подскачаш високо и почваш да летиш

Ема Цветанова | 2011-10-31

В училището на моите мечти отиваме на 15 септември и се връщаме чак на края на учебната година. Това училище е вълшебно. Там има спални за момичетата и спални за момчетата, а леглата летят във въздуха.

В коридора на училището всеки може да си купи магическа възглавница. Тези възглавници определят какво да сънуваш. Даже всяка събота и неделя има часове, в които те учат да правиш такива възглавници и можеш съвсем сам да си измислиш сън!

Всички най-забавни часове са в събота и неделя. Например часовете по правене на сапунени мехурчета! Да, има и такива! Тези мехурчета също са вълшебни, защото ако направиш магията както трябва, няма да се спукат. Но тази магия се прави ужасно трудно.

Вместо изобразително изкуство, учим самобразително изкуство, Не знаете ли какво е това? Това е, когато със силата на мисълта си караш картините сами да се рисуват! А вместо английски, учим животински! Да, това е езикът на животните.

В училище ни позволяват да си носим домашни любимци и даже има специални стаи за тях. Винаги, когато имаме час по животински, се упражняваме – всеки със собствения си любимец. Можете ли да познаете какво учим вместо физическо? Учим летене! Има различни видове летене: на метла, с вълшебно килимче, с кон пегас, а има и обикновено летене – просто подскачаш високо и веднага почваш да летиш! Но то е най-трудно и се учи чак след 7 клас.

Едно от най-забавните неща е часът по български език. Изобщо не учим български, учим как да изговаряме думи и изречения на обратно! А от тази година, тъй като сме 5 клас, ще учим да преразказваме приказки и да пишем съчинения на обратно! Това наистина ще е забавно! Никога няма да познаете какъв предмет имаме вместо математика! Е, то си е математика, но в магически вариант. Преподават ни математически формули, чрез които да четем мисли! Признавам, това е най-изморителният час от всички!

Музиката вече е по-нормален час, доколкото това е възможно в едно магическо училище. Учат ни да пишем и изпълняваме песни, а който иска, в събота и неделя преподават уроци по какъвто инструмент си избереш! Вместо да учим история от учебниците, ние използваме машина на времето и се пренасяме години назад, за да видим с очите си какво се е случвало. Ами вместо география? Телепортираме се до всички точки на страната и заедно с учителите изследваме планините, реките и равнините! Имаме час по магическа митология. Вероятно вече се досещате, че изучаваме произхода на русалките, феите и всички други магически същества!

Тетрадките и химикалките ни също са магически! Те просто записват всичко от дъската, както и всичко, което ние, притежателите им кажем. Дъската на учителите действа по същия начин! В големите междучасия всички деца влизат в стаята за отдих. Всеки клас си има една такава стая с много дивани и канапета. Там никой не тича, всички сядат спокойно и обсъждат каквото ги вълнува. Който иска, може да си поръча и сок от мента и той веднага ще се появи в ръката му. Този сок е ужасно вкусен, макар че който не го е опитвал никога няма и да предположи, че ще му хареса. А на който много му се тича, както във всички училища – отива на двора.

Винаги, когато някой има рожден ден (а това е почти всеки ден), има тържествен празник. Цялото училище се събира в големия коридор, където има десететажна торта, от която всички си взимат по парче. Чудите ли се какво правим през ваканциите? Тогава отиваме на екскурзия до някое от Чудесата на света! Който иска, може да остане в училището и през лятната ваканция, защото това наистина е забавно! Можеш да си избереш къде да отидеш:
Вариант 1 (обикновено лято): на лагер – всички заминаваме на лагер в гората, учат ни как да разпъваме палатки и да палим лагерен огън. Всеки си има по един комплект за оцеляване, който съдържа лупа, компас и джобно ножче. Тогава изобщо не ни позволяват да използваме магии и вълшебства, защото трябва да се научим да правим нещата и по обикновения начин.
Вариант 2: (магическо лято): в Космоса – телепортираме се право в Космоса, където отсядаме в космически хотел. През цялото лято ни учат на допълнителни магии и трикове за любители на магията, които не се преподават през учебно време. Разбира се, че обикаляме цялата Слънчева система, но с нас винаги трябва да има учители. След 7 клас вече ще ходим и до планети извън Слънчевата система.

Отвън нашето училище изглежда като най-обикновено училище, само ние, които учим в него, знаем, че е магическо!

Участва в конкурса "Училището на моите мечти"



Коментари
4 коментара

Rosii Stoicheva, 11 г.,

Публикувано на 31.10.2011

Tova ee mnogo hybavo : )

Ема Цветанова, 11 г.,

Публикувано на 12.11.2011

Благодаря! :)

вероника костова, 12 г.,

Публикувано на 31.07.2014

Това наистина щеше да е хубаво, ако беше реално.

Диляна Иванова, 12 г.,

Публикувано на 01.05.2016

Толкова много искам да полетя но ако наистина подскачам и полетявам щеше да е чудо

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град