сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С малко олио и боя постигате чуден мраморен ефект върху великденските яйца

С малко олио и боя постигате чуден мраморен ефект върху великденските яйца

Аз детето | 2021-04-12

С малко олио и боя постигате чуден мраморен ефект върху великденските яйца

Време е за още една интересна великденска идея. Този път тя включва боя и олио. Може и да ви се струва малко или пък много странно, но ще покажем една суперска идея, която ще превърне обикновено боядисаните ви великденски яйца в интересно произведение на изкуството. Още по-хубавото е, че дори няма нужда да сте талантлив художник или да използвате някакви специални материали. Обикновено за подобен ефект отиваме в магазина и си купуваме някакви специални бои, които се правят по особен начин или пък яйцата се варят с някакви кристали. Вие обаче можете да изненадате всички като им кажете, че сте постигнали тази красота просто с олио...

Сигурни сме, че нямате нужда от повече убеждаване и можем да започваме!

Ще ви трябват:

  • олио
  • твърдо сварени яйца
  • боя за храна в любимите ви цветове
  • няколко чаши
  • лъжица

Прави се много лесно!

Първо боядисайте яйцата. Ние препоръчваме да го направите с боя за храна, вместо за яйца, защото цветовете стават по-ярки, но тук вие си решавате. Ако искате да направите ефекта още по-хубав ви съветваме да боядисате яйцата в светла основа с този начин с ориз. Така всичко ще е по-чисто и още по-красиво. Имайте предвид обаче, че трябва да оставите боя от всеки цвят за след това. Няколко капки ще са достатъчни, но трябва да има.

Сега идва ред и на супер ефекта! Напълнете половината чаша с хладка вода от чешмата. След това добавете и боя. Хубаво е цветът да не е същият като на яйцето, иначе просто няма да си личи толкова. Тази смес можете да използвате за няколко яйца, не е нужно да е само за едно. Разбъркайте и добавете около половин лъжица олио (може и зехтин). Колкото повече боя добавите, толкова по-тъмен ще е цветът.

Накрая с помощта на лъжица потопете и боядисаното и изсъхнало яйце в тази смес и леко разбъркайте, така че течността да попадне навсякъде по черупката. Веднага ще видите ефекта и колко красиво става. Така оставете яйцето поне 5 минути. След това внимателно извадете и оставете да изсъхне напълно. Ще му трябват поне 8-10 минути.

Можете да експериментирате. Вместо само в една цветна смес с олио можете да потопите едно яйце в няколко и да видите какво ще стане! Красивият резултат е гарантиран!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град