новини детски

Начало | новини детски | Сдружение „Безопасни детски площадки“ организира конкурс под наслов „И децата го могат“

Сдружение „Безопасни детски площадки“ организира конкурс под наслов „И децата го могат“

Аз детето | 2021-04-07

Сдружение „Безопасни детски площадки“ организира конкурс под наслов „И децата го могат“

Обичате ли да си играете на детската площадка? Разбира се, кое дете не обича, те са незаменима част от детството. Но сигурно и често си мислите, че има какво да се промени в любимата ви площадка! Да се добавят други люлки, нови катерушки, няколко пейки. За съжаление обаче никой не ви пита, нали? Е, това вече се променя, благодарение на сдружението „Безопасни детски площадки“, които организират конкурс „И децата го могат“. В конкурса се търсят конкретни идеи и инициативи на деца и младежи от 10 до 18 години за промяна на средата за игра и спорт в столицата.

Организаторите обещават, че ще подкрепят най-добрите и реализуеми идеи и доброволчески акции в София, като осигурят съдействие от съответния район и заедно ще работите по проекта или инициативата. От „Безопасни детски площадки“ приемат всякакви идеи за промяна на площадката за игра, на игрището за спорт или на двора на училището ви – от почистване на игрището за баскет или футбол или на площадката за игра, до засаждане на цветя и ремонт. Условието е идеята да бъде представена под формата на текст, снимки, видео.

Най-добрите три проекта ще получат и предметни награди. Идеите на децата трябва да бъдат изпратени по електронната поща на адрес safeplaygrounds.sofia@gmail.com до 3 май 2021 г.

Конкурсът „И децата го могат“ се организира в рамките на проект „Аз съм промяната“ на Сдружение „Безопасни детски площадки“ в партньорство с район „Слатина“, Столична община. Инициативата се финансира от програма „Кризата като възможност“ на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София. Ако имате въпроси и за подробности, пишете на имейл адрес safeplaygrounds.sofia@gmail.com.

Снимка: „Безопасни детски площадки“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град