игри в дома

Начало | игри в дома | Спукайте се от смях с играта за едно смешно писмо

Спукайте се от смях с играта за едно смешно писмо

Аз детето | 2020-12-07

Спукайте се от смях с играта за едно смешно писмо

Писали ли сте някога писмо? Ама не електронно писмо, а хартиено, на лист с химикалка? Вече почти не пишем така писма, защото имаме много по-бързи и лесни начини за писмена комуникация, но знаете ли, че в действителност ръкописните писма са много по-хубави от имейлите и много по-забавни от всички гифчета, клипчета и каквото друго още там правите и гледате в компютрите. Особено ако се направят на игра! Тогава смехът е гарантиран и то не какъв да е смях, а дълъг и наистина смешен. Точно така– един смешен смях! ;-)

Така че ако искате да опитате нещо ново и различно далеч от компютъра, което в никакъв случай не е по-малко забавно, можете да съберете семейството, няколко приятели, химикалки и по един лист хартия за всички и да опитате играта на смешно писмо! Гарантираме, че ще ви хареса още след първите секунди.

За да започнете изберете и един водещ на играта – това може да е най-малкият или най-възрастният участник. Той трябва да изреди няколко букви – броят им избира сам. Колкото са повече, толкова по-трудно и по-забавно ще бъде. След това обявява буквите на всички, а целта на играчите е за една или две минути да напишат изречение, като всяка дума от него трябва да започва със съответната буква. Имайте предвид, че редът на буквите също не трябва да се сменя, оставяте ги така както ви е казал водещият. Накрая всеки прочита писмото си. Сигурни сме, че резултатите ще са повече от забавни.

За по-ясно ето и един пример. Да кажем, че водещият ви казва буквите ГДОМИХНЕМИЖ, от тях вие трябва да съставите изречение, като не променяте реда им. Така ще получите: Гол димящ охлюв мляска и хич не е мъдър и жизнен.

Забавно нали? Ама много забавно! Накрая ако вече сте решили да опитате играта знайте, че има и няколко бонуса: първо развива въображението, второ обогатява речника и трето – служи като упражнение за писатели. Да, много известни писатели се упражняват по подобен начин! Това е от нас, а сега е време за забавления и много смях!

Вижте още:
Как най-лесно се учат нови думи? С игра, естествено!
Игра за учене на срички и думи за най-малките



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град