любими герои

Начало | любими герои | Вдъхновете се и разберете как да НЕ прекарвате лятната си ваканция с „Дневникът на един дръндьо 4: Горещници”

Вдъхновете се и разберете как да НЕ прекарвате лятната си ваканция с „Дневникът на един дръндьо 4: Горещници”

Аз детето | 2019-05-22

Вдъхновете се и разберете как да НЕ прекарвате лятната си ваканция с „Дневникът на един дръндьо 4: Горещници”

Кой не е чувал за Грег Хефли – сигурни сме, че на цялата планета Земя няма такъв човек. Независимо дали сте му фенове или не – чували сте за него! Чели сте за училищните му неволи, които не са една и две и често предизвикват у вас весело чувство… и… Тук става нещо… Защо крайчетата на устата ви се извиват нагоре. Най-вероятно заради г-н Хефли и забавните неща, които прави вече повече от 13 книги. Имате чувството, че никога няма да ви омръзнат, нали? И ние също се чувстваме така – можем да ги прочитаме отново и отново, да се смеем с глас и да си вадим важни поуки от неговите обикновено-необикновени приключения. В повечето случаи поуките са какво да НЕ правим в дадени ситуации в училище, но някога чудили ли сте се какво ще стане с Грег ако е лятна ваканция? Някои от вас може и вече да знаят, защото без съмнение са прочели „Дневникът на един дръндьо 4: Горещници“, но това не пречи малко преди лятната ваканция да разгърнете страниците на книгата отново. Да се вдъхновите за това какво да НЕ правите през предстоящата лятна ваканция и да забравите за малко стреса от изпитвания и срочни оценки и да се посмеете от сърце.

За тези, които все още не са чели книгата първо ще попитаме: „Какво още чакате?“ и после съвсем мъничко ще открехнем вратата. Ако сте си мислели, че неприятностите следват Грег Хефли по петите само през учебно време, то само почакайте да видите какво ще му дойде до главата през ваканцията! Човек би си помислил, че дойде ли лятото някой като Грег би се чувствал на седмото небе, но уви, (предимно) грижовното и (като изключим Родрик) любящо семейство може да провали всичко, та дори и самото лято. Времето е чудесно и всички деца лудуват навън. А къде е Грег Хефли? Стои си сам у дома и играе видеоигри на спуснати щори. Така Грег, домошар по признание, се стреми към върховната си лятна фантазия: никакви задължения и никакви правила. Но майка му има съвсем друга представа за идеалното лято… изпълнено с дейности на открито и семейна близост. Чия ли идея ще победи? Или новият член на семейство Хефли ще промени всичко?

За Грег лятната ваканция… е нека го цитираме точно: „За мен лятната ваканция, общо взето, представлява три месеца, изпълнени с чувство за вина. Само защото времето е хубаво, всички очакват да си навън по цял ден и да „лудуваш“ или нещо подобно. Ако останеш вкъщи и една секунда, хората решават, че нещо не ти е наред. А истината е, че аз винаги съм си падал домошар. Обичам да си прекарвам лятната ваканция пред телевизора, играейки видеоигри, със спуснати завеси и загасени лампи. За съжаление представата на мама за идеална лятна ваканция се различава от моята. Тя твърди, че е „неестествено“ дете да стои у дома, когато вън грее слънце. Казвам ѝ, че просто се опитвам да си пазя кожата, за да не се сбръчкам, когато остарея като нея, но тя не ще и да чуе. Все се опитва да ме накара да правя нещо навън, например да ходя на басейн. Аз обаче прекарах началото на лятото на басейна с приятеля ми Раули и не беше особено забавно.“

Но защо, как и какво ще направи Грег… Ще разберете ако прочетете цялата книжка. Смятаме, че това, което споделихме с вас сега е достатъчно за вдъхновение.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град