афиш

Начало | афиш | Весело лято за най-малките във Варна: летен театър за деца до 3-годишна възраст е новата инициатива на Кукления театър

Весело лято за най-малките във Варна: летен театър за деца до 3-годишна възраст е новата инициатива на Кукления театър

Аз детето | 2020-02-11

Весело лято за най-малките във Варна: летен театър за деца до 3-годишна възраст е новата инициатива на Кукления театър

Летен театър за деца до 3-годишна възраст е новата инициатива на Кукления театър във Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Вера Стойкова, директор на културната институция. Тя посочи, че вече се правят консултации с психолози какви заглавия да бъдат включени в афиша, за да се прецени, кои от тях са подходящи за най-малките любители на театъра. „Много често се случва, докато по-големите батковци и сестрички са на представления, по-малките деца да стоят извън залата и да чакат представлението да свърши. Личи си колко им е интересно и как искат също да са част от публиката. Знаете, че децата се развиват много бързо и затова стигнахме до решение, че е време и те да бъдат запознати с магията на кукления театър. От години имаме запитване от майки и решихме, че времето за тази инициатива е настъпило“, каза още Вера Стойкова.

Идеята е през топлите месеци малчуганите да гледат представленията в летния театър към Кукления театър, където на открито и чист въздух да могат да се наслаждават на постановките, заедно със своите родители. Специалната програма ще бъде така изработена, че да се привлече интересът на малчуганите във възрастовата група от 0 до 3 години. „Постановките ще бъдат може би от юни, но засега нямаме точни дати. При всяко положение, ще имаме много приятна изненада за децата“, каза още Вера Стойкова.

Отделно за варненската публика са предвидени също много хубави нови заглавия. За младежите също е предвидено ново заглавие по произведение на Елин Пелин. „Продължава работата си с големи български режисьори, като Теди Москов, проф. Марков, Боян Иванов и още големи имена в тази област“, посочи директорът на Кукления театър в морския град.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град