игри в дома

Начало | игри в дома | Волейбол за един – по-забавно, отколкото звучи

Волейбол за един – по-забавно, отколкото звучи

Аз детето | 2020-12-15

Волейбол за един – по-забавно, отколкото звучи

В живота на всяко дете идва един такъв особен момент, дори понякога може да се повтори – така дълго чакано хубаво време не се оказва чак толкова хубаво или поне невинаги. Нормално е всеки да очаква, че през лятото и пролетта ще имаме хубави, прекрасни дни – изпълнени с топлина и слънце, които просто те приканват да излезеш навън и да тичаш, играеш и да не се прибереш чак до вечерта. Ех, мечта! Да, обаче реалността е малко по-друга – естествено такива дни има и те са многобройни, но има и други. В тези други дни имаш чувството, че сякаш слънцето е откраднато от някой магьосник или древен бог и никога няма да се върне. Толкова е мрачно, че се чувстваш като в дълбока пещера, от която не можеш да излезеш. Но да оставим това настрана, още по-лошото е, че и вали! Независимо дали е порой или само капе, родителите не биха позволили на обичаните си деца да излязат навън в такова време. А дори и да успеете някак да се измъкнете, то просто не е забавно за игра. Тогава изведнъж ви идва чудесната идея да поканите приятели вкъщи – да, но макар и рядко, става най-лошото – те не могат да дойдат – имат домашни или са някъде с родителите си. И тогава какво, как можеш да се забавляваш сам – телевизията и мобилното устройство са вариант, обаче понякога писва и от тях. Не се паникьосвайте – имаме идеалното решение на този проблем! Единственото, което ви трябва е стол и балон. Може би не сте предполагали, но волейбол може да се играе и само от един човек. Е, не е точно волейбол, но е интересен вариант за такива кризисни ситуации.

Играта е много проста: сложете стола по средата на стаята, а може и да не е стол, може да е просто нещо, което да разделя стаята на две полета и след това играта започва. Хвърляте нагоре балона и също като на волейбол леко го удряте към другото поле. След това бързо отивате там и го удряте към предишното. Така играете докато не го изпуснете. За още по-забавно можете и да си засичате времето. Пуснете си и някоя хубава музика и ето – денят не е съвсем загубен. Просто опитайте – по-забавно е, отколкото звучи.

И все пак ако имате приятелчета, които точно в такъв ден са свободни, поканете ги на един волейбол с балон – и на тях много ще им хареса! Тук трябва да добавим, че има и още един забавен вариант на тази игра с приятели, но тя е за по-напреднали играчи: нареждате се в кръг, лягате на земята и се повдигате на лакти и след това започвате да си подавате балона, но с крака. Все пак знайте, че трябва да се внимава и този вариант е доста по-изморителен, но пък няма лошо да опитате, забавно е!

Сега остава да ви пожелаем приятна игра и да се надяваме, че слънцето отново ще изгрее и ще ни подкани да излезем навън!

 

Вижте още:
Десет забавни игри за скучно и дъждовно време
Забавен и безопасен дартс
Футбол у дома



Коментари
2 коментара

Габриел Желев, 10 г.,

Публикувано на 25.04.2016

Волейболът е наистина забавен.Аз съм се записал при най-добрия спортист в Бургаската област.До редакцията:Може ли да ви изпратя една идея за конкурс само,че от друг ймеил,защото го смених

От редакцията: Да разбира се, заповядай.

Рада , 13 г.,

Публикувано на 02.07.2016

Волейбола е наистина един от най-прекрасните спортове.Аз от три години тренирам и ходя просто за удоволствие,но да си призная най-голямата ми мечта е да влезна в националния отбор по волейбол.Първата година ми се стори малко безинтересно.Обаче като започнах с отбора да играем и да побеждаваме ми става много приятно че съм част от отбора!Когато влезна в полето малко си притеснявам,но знам че каквото и да направя отбора е до мен и ме защитава и подкрепя!Дори и да падаме продължаваме да се борим до край!Ако мислите че този спорт е опасен или нещо такова според мен не е така!ВОЛЕЙБОЛА Е НАЙ-ПРЕКРАСНИЯ СПОРТ!!!Пожелавам на всеки който тренира този спорт някой ден да бъде в националния отбор по волейбол и да се гордеем с него!УСПЕХ!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град